Da Silvi zabranjeno učešće u trci za predsednika Brazila

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da Silvi zabranjeno učešće u trci za predsednika Brazila

Većina sudija Visokog izbornog suda Brazila odlučila je da poništi kandidaturu bivšeg predsednika te zemlje Luisa Inacija Lula da Silve za predsedničke izbore 7. oktobra, iako on vodi prema anketama.

Na sednici je većina od sedam sudija tog suda glasala protiv nekad veoma popularnog predsednika koji se od aprila nalazi u zatvoru zbog korupcije. Da Silva tvrdi da je presuda za korupciju lažna i žalbeni postupak za tu presudu je u toku, mada je prva žalba odbačena.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Njegova levičarska Radnička partija izdala je saopštenje navodeći da će se žaliti na odluku suda. Sudija Vrhovnog suda Luis Roberto Baroso koji je prvi glasao protiv Lula da Silve rekao je da je odluka bila vrlo jednostavna, jer zakon zabranjuje kandidaturu onih kojima je odbačena žalba na krivičnu presudu.

Da Silva, bivši sindikalni vođa, vodio je Brazil tokom perioda procvata od 2003. do 2011. godine, promovišući socijalne politike koje su milione izvukle iz siromaštva.

Da Silva služi 12-ogodišnju kaznu zatvora za korupciju i pranje novca pošto je osuđen za pružanje usluga građevinskoj kompaniji Grupo OAS za obećan stan na obali.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Da Silvi zabranjeno učešće u trci za predsednika Brazila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2018

Većina sudija Visokog izbornog suda Brazila odlučilo je da poništi kandidaturu bivšeg predsednika te zemlje Luisa Inacija Lula da Silve za predsedničke izbore 7. oktobra, iako on vodi po anketama.   Na sednici koja je trajala do rano jutros većina od sedam sudija tog suda glasalo je protiv nekad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.