Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2020, 08:29

DW: Najviše zaraženih na nemačkom auto-putu kojim dolaze putnici sa Balkana

Na stanicama za testiranje na nemačkim auto-putevima najveći procenat zaraženih Kovidom-19 ustanovljen je na odmoralištu auto-puta A3 kojim u Nemačku uglavnom stižu putnici iz regiona Zapadnog Balkana.

Kako prenosi Dojče vele, oko 2,4 odsto testova u Centru za testiranje na odmaralištu auto-puta A3 Donautal-Ost (Dunavska kotlina Istok) je pozitivno.

Otkako je otvoren Centar za testiranje, 16.856 putnika je dozvolilo da im se uzme bris. Od toga je 410 bilo pozitivno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Na odmorištu Hohfeln, na auto-putu A8, manji je procenat zaraženih (1,2 odsto), a još manje ih je na odmaralištu Intal-Ost, na auto-putu A93 (0,4 odsto).

Na auto-putu A8 je testirano 11.509 osoba, a zaraženih je bilo 137, dok je na A93 od 7.285 testova na prisustvo koronavirusa, 32 njih bilo pozitivno.

List Zidojče cajtung preneo je izjavu bavarske ministarke zdravstva Melani Huml, prema kojoj se velika razlika u procentu zaraženih objašnjava time da Stanicu za testiranje na auto-putu A3 "u velikoj meri koriste putnici iz zemalja Zapadnog Balkana".

Novinar tog dnevnog lista podseća da su za čitav niz država iz tog regiona - kao što su Srbija i Bosna i Hercegovina - još uvek na snazi upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Nemačke građanima da ne putuju u te zemlje zbog povećanog rizika od infekcije.

Poslednjih dana u Nemačkoj se ponovo beleži rast broja novozaraženih.

Zidojče cajtung prenosi da se u Baravrskoj najavljuju pojačane kontrole obaveznog nošenja zaštitne maske i fizičkog odstojanja od 1,5 metara, kao i pojačano prisustvo policije na šetalištima, kupalištima i javnim parkovima, naveo je Dojče vele.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DW: Najviše zaraženih na nemačkom auto-putu A3 kojim dolaze putnici iz regiona Zapadnog Balkana

Izvor: Danas, 13.Avg.2020

Na stanicama za testiranje na nemačkim auto-putevima najveći procenat zaraženih korona virusom ustanovljen je na odmaralištu auto-puta A3 kojim u Nemačku uglavnom stižu putnici iz regiona Zapadnog Balkana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.