DRAMATIČNI SNIMAK Evo kako su zarobljeni američki marinci u vodama Irana

Izvor: Blic, 13.Jan.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČNI SNIMAK Evo kako su zarobljeni američki marinci u vodama Irana

Iranska državna televizija objavila je snimak na kojem se vidi kako su zarobljeni američki marinci.

Na snimku se vidi kako mornari kleče na palubi broda sa rukama iznad glave.

Podsetimo, iranska revolucionarna garda zarobila je juče dva američka ratna broda sa deset marinanaca. Oni su danas nakon saslušanja oslobođeni. Vašington je potvrdio da su marinci vraćeni i da nema znakova da su povređeni.

İranlılar ABD askerlerini böyle tutuklamış pic.twitter.com/f1zozzsG78
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Visoki zvaničnik SAD rekao je da je 10 američkih mornara na putu ka američkoj vojnoj bazi u Kataru.

Zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti rekao je da će pomorski oficiri ispitati mornare i poslati ih na medicinske preglede, iako nema znakova da je bilo ko povređen, prenosi AP.

Devet muškaraca i jedna žena držani su u iranskoj bazi na ostrvu Farsi u Persijskom zalivu, zato što su ljihovi brodovi zbog mehaničkog kvara zašli u iranske teritorijalne vode, odakle su ih zarobili pripadnici Revolucionarne garde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.