DRAMA NA MORU: 34 mrtvih u udesu krcatog putničkog trajekta

Izvor: Kurir, 02.Jul.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA NA MORU: 34 mrtvih u udesu krcatog putničkog trajekta

Trajekt "Kim Nirvana" je zaplovio iz grada Ormoka u centralnom delu Filipina ka ostrvu Kamotes kad se prevrnuo i počeo da tone

MANILA, 2. jula (Tanjug) - Trajekt sa 173 putnika i člana posade se danas prevrnuo u centralnim Filipinima, pri čemu su, prema zasad dostupnim podacima, poginule najmanje 34 osobe, saopštila je danas filipinska vlada.

Philippines: Passenger ferry capsizes: A boat carrying 173 passengers has capsized in the central Philippines,… http://t.co/t85SmFYcIk
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Lokalna obalska straža navodi da je trajekt "Kim Nirvana" zaplovio iz grada Ormok u centralnom delu Filipina ka ostrvu Kamotes, kad se prevrnuo i počeo da tone, prenela je agencija AFP.

Akcija potrage za putnicima i njihovo spasavanje je u toku, navodi obalska straža.

Trajekti su okosnica pomorskog prevoza između ostrva koja čine Filipine, ali je taj vid saobraćaja loše regulisan, a plovila se slabo održavaju, što je poslednjih godina rezultovalo čestim nesrećama sa stotinama žrtava. Najgora takva nesreća se dogodila 1987. godine, kad se trajekt "Donja Pas" sudario sa naftnim tankerom, pri čemu je poginulo više od 4.300 ljudi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.