DIPLOMIRALA MEDICINU U 21. GODINI!

Izvor: Kurir, 29.Jun.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIPLOMIRALA MEDICINU U 21. GODINI!

MANČESTER - Jedna devojka iz Mančestera dobiće ovih dana diplomu medicinskog fakulteta mada ima samo 21 godinu i 352 dana, što je svojevrstan rekord u zemlji, prenose britanski mediji.

Rejčel Fej Hil, koja će kroz koji dan dobiti titulu doktora, tokom školovanja preskakala je razrede što joj je omogućilo da studije medicine započne u 17. godini. Znala je da je veoma mlada, ali nikada nije ni pomislila da će oboriti rekord. "To nije bilo planirano, jednostavno se tako dogodilo", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kaže ona. Na studije medicine ne primaju se osobe mlađe od 18 godina, ali ovoj devojci je omogućeno da krene na predavanja nekoliko nedelja pre navršenih 17 godina.

Rođena u Engleskoj, Rejčel je osnovnu i srednju školu završila na Kanarskim ostrvima, gde se, kako kaže, akcenat stavlja na sposobnost, a ne na godine. Maturirala je kada je imala svega 15 godina, a po povratku u Veliku Britaniju godinu dana je radila po bolnicama kako bi bila primljena na univerzitet.

Uprkos mladosti Rejčel ističe da nikada nije razmišljala o razlici u godinama i dodaje da je navikla da bude okružena ljudima starijim od sebe. "Problemi na koje sam nailazila bili su tehničke prirode. Morala sam da dobijem posebnu dozvolu za život u studentskom domu, a bilo je i manjih poteškoća sa ugovorom za mobilni telefon", rekla je Rejčel Fej Hil, koja će za koji dan postati najmlađi lekar u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.