Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN (Podgorica): Skupština postala servis vlade

Skandalozne sednice crnogorske skupštine i masovna kršenja Ustava i odredbi Poslovnika najbolja su potvrda opozicionih teza da parlament bez opozicije to u suštini nije, kao i da predstavlja servis za vladine zakonodavne projekte, izjavio je poslanik Pokreta za promjene Koča Pavlović. Poslanici PZP-a Pavlović i Brajović pozvali su Demokratsku partiju socijalista „da prestane da vuče za nos javnost, opoziciju i zainteresovane evropske institucije“.

- Izražavali smo zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i pozivali vlast da riješimo pitanje prenosa, jer i javnost to zahteva, jer treba prekinuti praksu da se za kratko vrijeme donose zakoni, ali toliko kratko, da bi Krivokapićevom parlamentu mogli da pozavide i zakonodavna tela Turkmenistana i Belorusije - kazao je Pavlović.

- Čak su do kraja pokušali da isteraju opoziciju iz parlamenta, ali intenzivne zakonodavne aktivnosti opozicije i očito vrlo predan rad u odborima nerviraju vladajuću koaliciju. To se nije pokazalo u viziji parlamenta kakvu imaju Krivokapić i članice političkog saveza na vlasti, toga što žele da ostvare - rekao je Pavlović.

- Prenosi (na RTCG) su ukinuti, jer je vladajuća koalicija potučena do nogu u parlamentu. Planiramo radikalizaciju skupštinskog delovanja, jer kome treba ovakva parlamentarna većina, pitam se treba li je raspustiti samim činom izbora vlade, jer ona vodi spoljnu i unutrašnju politiku. Ovakva većina bespogovorno prihvata sve što stigne od vlade - naglašava Brajović.

Predložio je da se razmisli o ukidanju parlamentarnog sistema u Crnoj Gori, pa da analizira mogućnost uvođenja predsedničkog ili polupredsedničkog sistema.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.