Izvor: Blic, 18.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cunami na Javi

Cunami na Javi

Najmanje 86 osoba poginulo je u cunamiju koji je juče pogodio indonežansko ostrvo Javu, posle zemljotresa jačine 7,2 stepena Rihterove skale čiji je epicentar bio u Indijskom okeanu, 240 kilometara od ostrva.

Zemljotres je podigao plimni talas visine dva metra koji je načinio veliku štetu hotelima, restoranima i kućama na obali. Sve je ličilo na užas od pre dve godine kada je džinovski talas širom Azije odneo više od 216.000 života.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
'Sve kuće na obali su zbrisane. Videla sam najmanje tri tela u vodi. Nekoliko hotela je oštećeno i jedan restoran je potpuno uništen', rekla je za Radio Al Šinta jedan od svedoka. 'Si-En-En' (CNN) je preneo da je najteže pogođena plaža Pangandaran koja se nalazi na zapadu Jave.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.