Crnomorska flota dobija još šest podmornica do 2016.

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnomorska flota dobija još šest podmornica do 2016.

Podmorničke snage Crnomorske flote biće obnovljene do 2016. godine i u njihov sastav će ući šest dizel-električnih podmornica, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije, pozivajući se na izjavu glavnog komandanta Ratne mornarice Rusije admirala Viktora Čirkova, koju je dao u Sankt Peterburgu nakon planskog operativnog saslušanja zvaničnih lica Glavne komande Ratne mornarice, odgovornih za kontrolu realizacije vojnih nabavki u sferi brodogradnje. „Tok izgradnje serije od 6 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dizel-električnih podmornica projekta 636 Crnomorske flote nalazi se pod stalnom kontrolom Glavne komande Ratne mornarice. U 2014. godine u sastav Ratne mornarice već su ušle dizel-električne podmornice ’Novorosijsk‘ i ’Rostov na Donu‘. Ovog meseca podignuta je zastava na podmornici Stari oskol“, rekao je predstavnik Ratnog vazduhoplovstva Rusije kapetan Igor Digalo. Čirkov je saopštio da će tokom godine Ratnoj mornarici biti predata podmornica „Krasnodar“, a aktivno se grade još dve projekta 636 „Kolpino“ i „Veliki Novogorod“ koje treba naredne godine da budu predate vojsci. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i Rusija spremne za širenje vojne saradnje

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2015, 09:48

15.07.2015. -..Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov i ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić na sastanku u ponedeljak potvrdili su želju da unapređuju vojnu saradnju, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije...„Razgovor je održan u atmosferi uzajamnog razumevanja i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.