Crnogorski vozači neće smeti ni da omirišu piće!

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski vozači neće smeti ni da omirišu piće!

PODGORICA - Vozači u Crnoj Gori uskoro će biti automatski isključeni iz saobraćaja i kažnjeni, ukoliko se kod njih prilikom kontrole utvrdi makar i minimalno prisustvo alkohola.

Izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, predviđen je rigorozan odnos prema vozačima u alkoholisanom stanju. Prvi put uvodi se nulta tolerancija na alkohol, odnosno vozač neće moći da učestvuje u saobraćaju ukoliko se prilikom kontrole kod njega >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << utvrdi bilo kakvo prisustvo alkohola.

Sadašnji zakon toleriše prisustvo 0,5 promila alkohola u krvi vozača.

Nakon usvajanja izmena zakona, koje je predložila vlada Crne Gore, biće zabranjeno bilo kakvo prisustvo alkohola kod vozača. Izmenama zakona predviđeno je da policija ubuduće na licu mesta oduzima vozačke dozvole od onih vozača kod kojih se utvrdi veća koncentracija alkohola u krvi od jednog promila.

Pojačane su i novčane sankcije za saobraćajne prekršaje, pa će tako minimalna kazna za fizička lica iznosi 20 evra, a maksimalna čak 2.000 evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.