Crno nebo nad Uralom, veliko zagađenje vazduha

Izvor: RTS, 24.Dec.2018, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crno nebo" nad Uralom, veliko zagađenje vazduha

Stanovnici grada Čeljabinsk, na planini Ural u Rusiji, protestovali su zbog industrijskog zagađenja i smoga koji prekriva grad već dve nedelje.
Slab vetar pogodovao je da se oblak smoga, koji lokalno stanovništvo naziva "crno nebo", zadrži nad ovim gradom od 1,2 miliona stanovnika, prenosi AP.

Meteorološka služba u Čeljabinsku saopštila je da zagađenje premašilo dozvoljene vrednosti pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nego što se oblak smoga nad gradom razišao.
U nedelju, na temepraturi koja je dostizala i do minus 20 stepeni Celzijusa, oko 700 ljudi iz ovog grada protestovalo je zahtevajući čist vazduh.
Oni su nosili transparente s porukama "Prestanite da trujete našu decu" i "Hoćemo čisto nebo", prenosi agencija.
Ovaj protest nadovezuje se na raniji, u kom su demonstranti pokušali na silu da uđu u kancelariju gradonačelnika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

CRNO NEBO NAD URALOM: Građani protestovali na -20 stepeni zbog zagađenja! Trže parče čistog neba i da mogu da dišu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 24.Dec.2018

Stanovnici grada Čeljabinsk, na planini Ural u Rusiji, protestovali su danas zbog industrijskog zagađenja i smoga koji prekriva grad već dve nedelje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.