Crni dan za američki Jug

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 22:35

Crni dan za američki Jug

Američke savezne države Alabama, Florida i Severna Karolina danas su zabeležile rekordan rast broja preminulih od kovida 19.

Broj slučajeva koronavirusa je u porastu u većem delu SAD, a više od 20 saveznih država odlučilo je da zaustavi proces otvaranja ili da ponovo uvede neke od ranijih restrikcija, među njima i Kalifornija.

Škole od Kalifornije do Viskonsina najavljuju da će na početku školske godine, zbog pandemije nastava biti samo putem interneta, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Glas Amerike.

Školski okrug Los Anđelesa, drugi najveći u zemlji, najavio je da se đaci krajem avgusta neće vraćati u učionice.

Prema podacima agencije Rojters, Florida, gde se na jesen planira povratak đaka u učionice, sada ima više novih slučajeva koronavirusa dnevno od većine zemalja na svetu.

Na Floridi je danas zabeležen rekordan rast broja smrtnih slučajeva - 132, čime je broj žrtava porastao na više od 4.500.

Rekordan porast broja žrtava registrovan je i u Alabami - 40 i Severnoj Karolini - 35, čime je ukupno od početka pandemije u svakoj od te dve drtžave registrovano više od 1.100 smrtnih slučajeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CRNI DAN ZA AMERIČKI JUG: Zabeležen rekordan broj preminulih od korona virusa u SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020

Florida, gde se na jesen planira povratak đaka u učionice, sada ima više novih slučajeva korona virusa dnevno od većine zemalja na svetu...Američke savezne države Alabama, Florida i Severna Karolina danas su zabeležile rekordan rast broja preminulih od Kovida 19...Broj slučajeva korona virusa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.