Crna Gora izručila Pavla Pantića Hrvatskoj

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora izručila Pavla Pantića Hrvatskoj

Hrvatskoj je danas izručen pukovnik JNA Pavle Pantić (77) koji je u decembru prošle godine uhapšen u Crnoj Gori zbog navodnih ratnih zločina u Splitu.

Hrvatski mediji prenose da je Pantić smešten u splitski zatvor. Pantića je crnogorska policija privela krajem prošle godine na graničnom prelazu u Crnoj Gori po poternici koju je za njim raspisao splitski sud 1993. godine.

On se iz Beograda vraćao vozom za Sutomore, gde živi otkako se mornarica JNA pre 24 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << povukla iz Dalmacije.

U lošem je zdravstvenom stanju, a nakon smrti supruge imao je moždani udar i teško se kreće.

Pavle Pantić je bio kapetan bojnog broda i nekadašnji komandant kasarne "Lora" u Splitu.

Hrvatska je za njim izdala poternicu 1993. godine kada mu je sa još 30 drugih oficira JNA suđeno u Splitu za navodne ratne zločine, opkoljavanje gradova i stanovništva na području Splita.

Svi su proglašeni krivim, a Pavle Pantić je tad osuđen na osam godina zatvora. Ovu presudu 1994. godine ukinuo je Viši sud u Zagrebu zbog nejasno utvrđenih činjenica i naredio da se suđenje ponovi.

Predmet je vraćen prvostepenom sudu, ali od tada stoji kao i poternica.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Crna Gora izručila kapetana Pavla Bojanića Hrvatskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2016, 14:54

Bivši zamjenik zapovjednika vojnog kompleksa Lora, kapetan bojnog broda Pavle Pantić (77) izručen je Hrvatskoj iz Crne Gore...Pantić je tako četiri mjeseca nakon uhićenja izručen splitskom pravosuđu koje je za njim još prije 22 godine raspisalo međunarodnu tjeralicu na temelju koje je i lišen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.