Crna Gora: Tužilac zove na strpljenje povodom navodnog pokušaja terorizma

Izvor: Blic, 14.Feb.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Tužilac zove na strpljenje povodom navodnog pokušaja terorizma

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković pozvao je danas javnost na strpljenje i izjavio da će Tužilaštvo predstaviti sudu sve dokaze koje ima protiv čelnika opozicionog Demokratskog fronta (DF) u vezi s navodnim pokušajem terorizma.

- Ceneći veliko interesovanje javnosti za zahtjev koji je Specijalno državno tužilaštvo uputilo Skupštini Crne Gore za skidanje imuniteta dvojici poslanika, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacije, moram da napomenem da će, ukoliko se zahtev usvoji, opravdanost svih postupaka Tužilaštva ceniti nadležni sud - kazao je Stanković Radiju Crne Gore.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je tražio ukidanje imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću radi hapšenja i vođenje postupka protiv njih zbog istrage u vezi s navodnim, osujećenim pokušajem terorizma na dan izbora.

Skupštinski Administrativni odbor je juče podržao zahtev tužioca i odobrio skidanje imuniteta, a konačnu reč o tome daće sutra Skupština.

Mandić i Knežević su u više navrata odbacili umešanost u osujećeni pokušaj terorizma, tvrde da tužioc nema dokaza, kao i da sve radi po nalogu bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Vrhovni tužilac Stanković je kazao da Tužilaštvo preduzima "sve korake isključivo po zakonu i ustavu", kao i da će sve dokaze predstaviti pred sudom.

- To je jedino mesto na kojem se daje konačna ocena pravne valjanosti i kvaliteta dokaza, kao i osnovanosti i zakonitosti postupanja Tužilaštva - rekao je Stanković.

Namera specijalnog tužioca i odluka Skupštine opredelila je celokupnu opoziciju da bojkotuje predstojeće, važne lokalne izbore u Nikšiću.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vrhovni tužilac CG traži od javnosti da bude strpljiva

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2017

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković rekao je da će Tužilaštvo predstaviti sudu sve dokaze koje ima protiv čelnika opozicionog Demokratskog fronta (DF) u vezi s navodnim pokušajem terorizma. On je javnost pozvao na strpljenje..."Ceneći veliko interesovanje javnosti za zahtev koji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.