Crkva očekuje kajanje Pusi rajota

Izvor: RTS, 30.Sep.2012, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva očekuje kajanje "Pusi rajota"

Ruska pravoslavna crkva uoči razmatranja žalbe osuđenih članica pank grupe "Pusi rajot", izrazila nadu da će se one pokajati i da će sud to uzeti u obzir.

Dan uoči razmatranja žalbe osuđenih članica pank grupe "Pusi rajot", Ruska pravoslavna crkva izrazila nadu da će se osuđene pokajati i da će sud to uzeti u obzir.

"Crkva iskreno želi pokajanje onih koji su počinili oskrnuće svetog mesta, uverena da će to doneti korist njihovim dušama", ističe se u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komentaru šefa informativne službe RPC Vladimira Legojde, prenose ruski mediji.

"Kako je cilj kazne ispravljanje, u slučaju da neke reči osuđenih svedoče o pokajanju, razmišljanju nad onim što su učinile, želeli bismo da to ne ostane bez pažnje i da one koje su prekršile zakon steknu mogućnost da krenu putem ispravljanja", navodi RPC.

Legojde je podsetio da je posle odluke suda u Moskvi, koji je članice "Pusi rajota" osudio na dve godine zatvora, Vrhovni crkveni savet izdao saopštenje u kojem je pozvao da se pokaže milosrđe prema osuđenima, "u nadi da će se one odreći ponavljanja bogohulnih dela".

"Stav Crkve je da slične akcije koje pogađaju osećanja vernika zalužuju osudu i ne mogu ostati nekažnjene, čime god ih pokušali da opravdamo", istakao je Legojde i dodao da je to stav "ogromne većine građana".

Moskovski sud u ponedeljak treba da razmotri žalbu advokata "Pusi rajot" na presudu za pank molitvu pod nazivom "Bogorodice, oteraj Putina" u Hramu Hrista spasitelja.

Članice grupe Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljehina i Jekaterina Samucevič proglašene su krivim za huliganstvo iz motiva verske mržnje i osuđene na dve godine zatvora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crkva očekuje kajanje članica "Pusi rajot"

Izvor: Blic, 30.Sep.2012

Dan uoči razmatranja žalbe osuđenih članica pank grupe "Pusi rajot", Ruska pravoslavna crkva (RPC) izrazila je nadu da će se one pokajati i da će sud to uzeti u obzir..."Crkva iskreno želi pokajanje onih koji su počinili oskrnuće svetog mesta, uverena da će to doneti korist njihovim dušama,...

Nastavak na Blic...

Crkva očekuje pokajanje članica "Pusi rajot"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2012

MOSKVA -..Dan uoči razmatranja žalbe osuđenih članica pank grupe "Pusi rajot", Ruska pravoslavna crkva (RPC) izrazila je nadu da će se one pokajati i da će sud to uzeti u obzir..."Crkva iskreno želi pokajanje onih koji su počinili oskvrnuće svetog mesta, uverena da će to doneti korist njihovim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.