Čovek potamani 14 puta više ribe nego sve morske grabljivice zajedno

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek potamani 14 puta više ribe nego sve morske grabljivice zajedno

22.08.2015. -

Kanadski naučnici sa Univerziteta Viktorija napravili su rejting najuspešnijih i najopasnijih grabljivaca na planeti.

Prema tom rejtingu, čovek je najopasniji i najagresivniji grabljivac na Zemlji. Toliko opasniji od svih ostalih da ga kanadski naučnici nazivaju Supergrabljivicom koja je mnogo uspešnija u istrebljivanju svega života nego lavovi i vukovi na kopnu i ajkule u morima i okeanima.

Kanađani su, naime, izračunali da čovek ulovi 14 puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << više ribe nego sve morske grabljivice zajedno. A i da ubije devet puta više kopnenih životinja nego sve grabljivice koje se njima hrane.

Prema rečima šefa istraživačkog tima, profesora Krisa Darimonta, čovek u ulozi lovca i ribara, a i svojim ukupnim držanjem, narušava mnoge zakone divlje prirode.

Objasnio je da grabljivice među životinjama napadaju uglavnom mladunce, ranjene i bolesne životinje, dok čovek najčešće lovi odrasle zdrave jedinke koje su neophodne za održavanje brojnosti i opstanak životinjskih vrsta.

Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.