Čovek koji prodaje Mesec

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2013, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek koji prodaje Mesec

Verovatno vam deluje sumanuto da neki čovek ima pravo da poseduje određenu planetu ili satelit u svemiru, ali postoji neko ko misli potpuno drugačije. Denis Houp je čovek koji već oko 30 godina ima privatni biznis koji se bavi prodajom zemljišta na Mesecu, Veneri i Marsu.
Iako ne postoji zakon koji mu ovo omogućava, Denis je veoma uspešan us svom poslu. Po mnogima on predstavlja najobičnijeg prevaranta, a neki smatraju da je uspeo da “pomeri granice”.
On objašnjava da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sporazum iz 1957.godine koji reguliše Svemir gde se navodi da nijedna zemlja ne može biti vlasnik nebeskih tela. Međutim, Denis kaže da nigde ne piše ništa o pojedincima.
Ovaj Amerikanarac ostao je bez novca nakon razvoda pa je jednog dana pogledao u nebo i video Mesec! Tog momenta dobio je neverovatnu ideju prodaje imanja u svemiru. Svaki komad zemlje na Mesecu košta 24 dolara, a dnevno se proda oko 200 parcela. Navodi se da je dosad preko pet miliona ljudi kupilo svoje parcele u svemiru. Sertifikat o posedovanju imanja na Mesecu naravno nema finansijsku vrednost, ali to je sad na drugom mestu.

Izvor: Vesti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

OBOGATIO SE: Prodaje placeve na Mesecu!

Izvor: Kurir, 14.Mar.2013

Denis Houp se već 30 godina bavi prodajom zemljišta u svemiru, a komad zemlje na Mesecu košta 24 dolara..Denis Houp (65) već 30 godina bavi se prodajom zemljišta na Mesecu, Veneri i Marsu i od toga je napravio neverovatan biznis...Naravno, on za to nema prava i ne postoji zakon koji mu ovo omogućava,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.