Izvor: Blic, 17.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek koji je ubio Antoana de Sent-Egziperija

Nemac koji ubio francuskog pisca i pilota Antoana de Sent-Egziperija 1944, bio je jedan od asova Luftvafe koji je rat završio sa 28 pobeda, tačnije oborenih neprijateljskih aviona.

"Dogodilo se to u blizini Tulona", ispričao je Horst Ripert. "Leteo je ispod mene dok sam bio u izviđačkoj misiji nad morem. Video sam kokarde, zaokrenuo kako bih mu se našao iza leđa i oborio ga", naveo je 88-godišnji Ripert koji je u to vreme pilotirao "meseršmitom ME-109".

"Da sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znao da je to Sent-Egziperi, nikada ga ne bih oborio", tvrdi nekadašnji pilot precizirajući da je Francuz bio jedan od njegovih omiljenih pisaca. Takođe navodi da je tek mnogo kasnije saznao da je on odgovoran za Sent-Egziperijevu smrt.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nisam nišanio princa

Izvor: Večernje novosti, 17.Mar.2008

Ispovest nemačkog pilota koji je oborio Antoana de Sent Egziperija, tvorca književnog dela za sva vremena: Da sam znao, nikada ne bih pucao na njega, tvrdi nemački pilot Horst Ripert. Avion francuskog pisca, avanturiste i tvorca civilnog vazduhoplovstva pao kod Tulona

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.