Izvor: B92, 04.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čikago: Poginulo šestoro dece

Čikago -- Šestoro dece je poginulo, a njihova majka i troje rođaka su povređeni u požaru u stanu u Čikagu. Požar izazvala sveća.

Porodica, čija je majka meksički imigrant, nije imala struju neko vreme i koristila je sveće, rekao je vatrogasac Rejmond Orosko. Stan nije imao detektore za dim, a od maja ni struju. Zvaničnici u elektrodistribuciji odbili su da kažu zbog čega je struja isečena.

Požar je izbio oko podneva, a prolaznici su primetili kako dim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulja sa prozora i vrata i pozvali vatrogasce. Jedan policajac je izjavio da je majka istrčala s jednim detetom u rukama i rekla komšijama da ima još dece unutra. "Kada su je pitali koliko, rekla je osam", rekao je on. Nekoliko suseda razvalilo je ulazna vrata zgrade i otrčalo na treći sprat, ali su morali da se povuku zbog velike vrućine. Jedan od suseda uspeo je da spase jedno dete, a vatrogasci kasnije još jedno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.