Četvoro hrvatskih državljana stiglo iz Vuhana u Francusku

Izvor: RTS, 02.Feb.2020, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro hrvatskih državljana stiglo iz Vuhana u Francusku

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske potvrdilo je da je četvoro hrvatskih državljana iz Kine stiglo u Francusku, gde će biti zadržani u dvonedeljnom karantinu.
Hrvatski državljani ostaće, zajedno sa drugim putnicima, 14 dana u izolaciji u hotelskom kompleksu u blizini Marselja, prenosi portal Indeks.
Po isteku izolacije, putnici će biti upućeni u Hrvatsku odnosno u svoje zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osim onih kod kojih bi se eventualno pojavili simptomi bolesti.
"Četiri hrvatska državljana, među 250 putnika iz petnaestak europskih država, stigla su danas poslijepodne specijalnim francuskim zrakoplovom iz Kine te su prebačeni u vojnu zračnu luku Istr u blizini Marselja", navedeno je u saopštenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske.
U saopštenju se dodaje da iako nema naznaka da je bilo ko od putnika zaražen koronavirusom, svi putnici će ostati u izolaciji 14 dana, koliko traje vreme inkubacije bolesti. 
Avion sa 250 francuskih i drugih evropskih državljana koji su evakuisani iz kineskog grada Vuhana ranije danas je sleteo u vojnu bazu u Istru na jugu Francuske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Francusku iz Vuhana stigla i četiri hrvatska državljana

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Feb.2020

ZAGREB - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske potvrdilo je da su četiri hrvatska državljana stigla iz Kine u Francusku, gdje će ostati u dvonedeljnoj izolaciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.