Novi bilans: U Poljskoj osam mrtvih u eksploziji gasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans: U Poljskoj osam mrtvih u eksploziji gasa

Osam osoba, među kojima je četvotro dece, izgubilo je život u eksploziji gasa koja je uništila jednu kuću u skijaškom centru na jugu Pojske, javile su lokalne vlasti novi bilans nesreće pošto su u ruševinama pronađena još četiri tela nastradalih.

Eksplozija se dogodila sinoć u skijalištu Ščirk u Šleziji, a vlasti su prvo javile da su nađena četiri tela, pa zatim još dva i da se na zgarištu traga za još dvoje nestalih.

"Sa velikom tugom moram da objavim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da smo našli još dva tela, a to je još tužnije jer se radi o deci" rekao je novinarima guverner te provincije Jaroslav Vičorek.

On je ranije rekao da se veruje da je osam osoba bilo u zgradi kada se dogodila eksplozija.

Po njegovim rečima osam mrtvih je izgleda konačni bilans ali spasilačke ekipe nastavljaju da tragaju u ruševinama.

Oko 200 spasilaca učestvovalo je akciji pretrage po šutu koji se dimio pošto je posle eksplozije izbio požar.

Lokalni distributer gasa PSG saopštio je da je pre eksplozije pao pritisak u dovodu gasa što bi moglo da znači da je slučajno probijen dovod za vreme radova koji se odvijaju u blizini. Ti radovi koje sprovodi kompanija specijalizovana za kanalizaciju nisu imali veze sa gasovodom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.