Četiri poslanika Saveta Evrope kažnjena zbog korupcije

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri poslanika Saveta Evrope kažnjena zbog korupcije

Četiri poslanika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope lišena su određenih prava u skupštini posle izveštaja o umešanosti u korupciju na račun Azerbejdžana, saopštila je ta organizacija sa sedištem u Strazburu.

Španci Pedro Agramunt i Žordi Sukla, Rumun Cezar Florin Preda i Azerbejdžanac Samad Sejidov, privremeno su lišeni određenih prava, jer su "ozbiljno ugrozili" kodeks ponašanja poslanika.

Nezavisna istražna komisija, čiji su zaključci objavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u aprilu, saopštila je da postoji "velika sumnja o korupciji" na račun Azerbejdžana i da je osumnjičeno nekoliko poslanika.

Poslanici su za aktivnosti lobiranja dobijali kavijar, tepihe, noćenja u luksuznim hotelima, kao i novčane nadokande.

Kažnjeni poslanici neće moći da obavljaju aktivnosti izvestioca ili posmatrača nekih izbora kao ni da budu predsednici ili potpredsednici nekih komisija, navodi se u obrazloženju Saveta Evrope i dodaje da neće moći ni da budu kandidati za generalnog sekretara organizacije.

Agramunt, koji je bio predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, kažnjen za period od deset godina jer je imao "odlučujuću ulogu" u donošenju odluka u korist Azerbejdžana.

Ostala tri poslanika su kažnjena na period od dve godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Četiri poslanika Saveta Evrope kažnjena zbog korupcije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2018

Četiri poslanika Parlamentarne skupštine Saveta Evropa lišena su odredjenih prava u skupštini posle izveštaja o umešanosti u korupciju na račun Azerbejdžana, saopštila je danas ta organizacija sa sedištem u Strazburu.   Španci Pedro Agramunt i Žordi Sukla, Rumun Cezar Florin Preda i Azerbejdžanac...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.