Češki predsednik odlikovao psa

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2011, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češki predsednik odlikovao psa

Predsednik Češke Republike Vaclav Klaus odlikovao je ženku belgijskog ovčara novoustanovljenim odličjem "Hrabro srce“ jer je spasila svog gospodara od sigurne smrti!

Ženka belgijskog ovčara Arven odlikovana je u svečanoj sali na praškim Hradčanim novoustanovljenim "državnim“ odlikovanjem "Hrabro srce“ zato što je svog 80-godišnjeg gospodara spasila od sigurne smrti!

Predsednik Republike Vaclav Klaus odlikovao je tom prilikom još deset, pretežno policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i vatrogasaca koji su, ove i protekle godine, hrabro spasavali ljudske živote!

Arven je u pratnji jednog od službenika predsednikovog protokola, prišla Klausu i strpljivo sačekala da joj šef države obesi znamenje oko vrata uz, reči „ti si dobra i hrabra holka“.

Dobitnica priznanja iz ruku predsednika Klausa uspela je da, koncem prošle godine, privuče pažnju spasilaca na svog gospodara koji je, hraneći domaće životinje, doio infarkt i pao u sneg gde bi, neprimećen, sasvim sigurno, okončao život.

Arven je uspela da lajanjem, najpre skrene pažnju na starca, dovuče ga na vidljivije mesto u dvorištu, a zatim da prve, pomalo uplašene prolaznike, buduće spasioce, “malo milom, malo silom“, utera u dvorište.

Na koktelu nakon uručenja nagrade Arven“ je bila posebno uslužena, dok su ostali nosioci odličja, morali da se sami služe sa „švedskog stola“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češki predsednik odlikovao psa

Izvor: TvojPortal.com, 17.Apr.2011

 . (vesti online) Predsednik Češke Republike Vaclav Klaus odlikovao je ženku belgijskog ovčara novoustanovljenim odličjem "Hrabro srce“ jer je spasila svog gospodara od sigurne smrti!. .  . . Ženka belgijskog ovčara Arven odlikovana je u svečanoj sali na praškim Hradčanim novoustanovljenim...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.