Izvor: B92, 21.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka bomba kod slovačkog predsednika

Bratislava -- Svega 200 metara od vile slovačkog predsednika Ivana Gašparoviča u Bratislavi nađena bomba, saopštila je slovačka policija.

Tempiranu bombu, izrađenu od češkog plastičnog eksploziva semteks, pronašli su radnici u podrumu jedne vile na čijoj su obnovi radili. "Bomba nije eksplodirala samo zato što je zatajio merač vremena", kazala je portparol policije Alena Toševova i dodala da policija tek proverava protiv koga je napad bio uperen i da ne želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << špekuliše da li to ima veze sa šefom države.

U neposrednoj blizini kuće u kojoj je nađena bomba je i vila direktora slovačke komercijalne televizije JOJ, bivšeg ministra kulture Milana Knjaška. Direktor Ureda za zaštitu državnih funkcionera Jan Packa je uveren da bomba nema veze sa Gašparovičem, koji se još uvek nije uselio u rezidenciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.