Češka: Najmanje 5 osoba stradalo u tornadu, stotine povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 15:03

Češka: Najmanje 5 osoba stradalo u tornadu, stotine povređeno

U snažnom nevremenu praćenim tornadom koje je pogodilo jugoistok Češke, nastradalo je najmanje pet osoba, a stotine njih je povređeno, potvrdile su danas češke spasilačke službe i policija.

Sedam gradova i sela je pretrpelo veću materijalnu štetu, čitave zgrade pretvorene su u ruševine, a automobili su prevrnuti, dok je u jednom trenutku preko 120.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, nakon što je pokrajinu Južna Moravska juče pogodio tornado, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

Policija je saopštila da je pronađeno najmanje pet mrtvih osoba, ali je predsednik regionalne vlade Jan Grolih rekao da je za očekivati porast broja poginulih.

"To je ogromna tragedija", rekao je češki premijer Andrej Babiš koji je u Briselu radi učešća na samitu EU, ali planira da kasnije danas poseti te regiju pogođenu tornadom.

Babiš je rekao da je zatražio pomoć od EU.

"Želeo bih da izrazim saučešće porodicama žrtava. Mi ćemo kao vlada učiniti sve da pomognemo ljudima jer je to prava apokalipsa", rekao je Babiš, dodajući da je oko 2.000 objekata oštećeno.

Trenutno je više od 40.000 domaćinstava bez električne energije u jugoistočnom delu zemlje.

U to područje je poslato oko 360 dodatnih policajaca, zajedno sa vojskom, a spasilačkim timovima iz mnogih delova zemlje koji su došli da pomognu pridružili su se kolege iz susednih Austrije i Slovačke, i oni dronovima i helikopterima pretražuju ruševine u potrazi za povređenima i nastradalima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TORNADO U ČEŠKOJ ODNEO 5 ŽIVOTA, ALI CRNI BILANS JOŠ NIJE KONAČAN: Stotine ljudi povređeno, oštećeno više od 2.000 kuća!

Izvor: Kurir, 25.Jun.2021

U snažnom nevremenu praćenim tornadom koje je pogodilo jugoistok Češke, nastradalo je najmanje pet osoba, a stotine njih je povređeno, potvrdile su danas češke spasilačke službe i policija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.