Češka: 31 osoba umrla zbog alkohola

Izvor: OkRadio.rs, 01.Nov.2012, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka: 31 osoba umrla zbog alkohola

U Češkoj je noćas preminula 31. žrtva afere sa legalno kupljenim žestokim pićima sa metil-alkoholom. Jedan 53-godišnji muškarac je preminuo, a dvojica Čeha koji su pili zajedno sa njim smešteni su u bolnicu u Ostravi sa teškim trovanjem, sa velikom verovatnoćom da će im ostati trajne posledice, saopštila je portparolka lokalne policije Gabrijela Holčakova. Zbog afere sa pićima u koje je zbog zarade i manjeg poreza mešan otrovni metil-alkohol policija je već optužila 29 ljudi. Među optuženima su vlasnici i menadžeri fabrike žestokih pića Drak, čiji su rum i votka bili najčešći krivci trovanja.

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

U Češkoj 31 osoba umrla od metanola

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Nov.2012

U Češkoj je noćas preminula 31. žrtva afere sa legalno kupljenim žestokim pićima sa metil-alkoholom. Jedan 53-godišnji muškarac je preminuo, a dvojica Čeha koji su pili zajedno sa njim smešteni su u bolnicu u Ostravi sa teškim trovanjem, sa velikom verovatnoćom da će im ostati trajne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.