Česi ponovo toče alkohol

Izvor: Mondo, 28.Sep.2012, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi ponovo toče alkohol

Žestoka pića sa 20 i više procenata alkohola se polako vraćaju u češke prodavnice i barove, pošto je ministar zdravlja Leoš Heger juče popodne proglasio ublažavanje zabrane njihove prodaje.

Alkohol proizveden do kraja prošle godine trgovinski lanci su uglavnom vratili u prodaju već prvog dana ublažavanja prohibicije.

Pića sa više od 20 procenata alkohola proizvedena od početka 2012. godine, trgovine mogu da puste u prodaju tek pošto dobiju takozvanu "krštenicu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << proizvođača i isporučioca, odnosno dokument o poreklu korišćenog alkohola i bude označen novim akciznim markicama.

Vanredne mere, kojima je zabranjena prodaja i izvoz žestokih alkoholnih pića sa više od 20 procenata alkohola, uvedene su u Češkoj prošle sedmice, pošto je prethodnih dana umrlo 23 ljudi od trovanja krijumčarenim metil-alkoholom.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.