Izvor: B92, 05.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeoni sudar autobusa i kamiona

Kairo -- Trinaest Egipćana je danas poginulo u čeonom sudaru međugradskog autobusa i kamiona južno od Kaira, a 21 je povređen, saopštili su policija i bolnički izvori.

Do sudara je došlo kada je autobus pokušao da pretekne drugo vozilo. U autobusu su bili vernici koji su putovali na slavlje koje obeležava kraj svetog islamskog meseca Ramadana. Vlada Egipta je na meti oštre javne kritike zbog čestih saobraćajnih nesreća čiji su uzroci nesmotrena vožnja, nesprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saobraćajnih propisa i loši putevi.

Nepoštovanje saobraćajnih propisa, loše stanje puteva i nesmotrena vožnja uzrok su mnogobrojnih saobraćajnih udesa u Egiptu, najmnogoljudijoj arapskoj državi.

Nedavna serija železničkih nesreća izazvala je negovodanje javnosti zbog vladinog ponašanja prema pitanju bezbednosti u saobraćaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.