Ceo svet treba da zna da nam je Tramp objavio rat!

Izvor: BKTV News, 25.Sep.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ceo svet treba da zna da nam je Tramp objavio rat!"

Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho izjavio je da Pjongjang ima puno pravo da preduzme kontramere protiv agresije Sjedinjenih Američkih Država, uključivši obaranje aviona, čak i ako se ne nalaze u vazdušnom prostoru Severne Koreje.

Obraćajući se novinarima u Njujorku, Ri Jong Ho je izjavio da je Donald Tramp objavio rat Pjongjangu, dodajući da su "sve karte na stolu".

"Ceo svet treba da zna da su Sjedinjene Američke Države prve objavile rat >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nama", prenosi Rojters Jongovu izjavu.

Podsetimo, borbeni avioni SAD-a proleteli su blizu Severne Koreje kako bi pokazali da "predsednik Donald Ttramp ima mnogo vojnih opcija da pobedi svaku eventualnu pretnju uperenu protiv Amerike", navodi se u saopštenju Pentagona.

Just heard Foreign Minister of North Korea speak at U.N. If he echoes thoughts of Little Rocket Man, they won't be around much longer!

"Upravo sam čuo govor severnokorejskog ministra spoljnih poslova. Ukoliko on prenosi misli "malog raketaša" (Kim Džong-una, prim. aut.) onda Severne Koreje neće još dugo biti na planeti", naveo je Donald Tramp na svom tviter nalogu.

FOTO: Tanjug/AP/Richard Drew

U pismu koje je Severna Koreja ranije uputila na nekoliko međunarodnih parlamenata navodi se da je govor Donalda Trampa u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija "uvredljiv i netolerantan prema severnokorejskom narodu i da predstavlja zvaničnu objavu rata prema Severnoj Koreji, kao i pretnju po svetski mir", prenosi Centralna korejska novinska agencija.

U ranijem govoru predsednika SAD-a u Generalnoj skupštini UN-a, Tramp je izjavio da "Amerika ima veliku snagu i strpljenje, ali da nema više izbora nego da u potpunosti uništi Severnu Koreju ako na bilo koji način ugrozi suverenitet SAD-a".

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da će ta zemlja razmotriti "najviši nivo tvrdih kontramera u istoriji" protiv SAD reagujući na najnoviju pretnju predsednika SAD Donalda Trampa da će "potpuno uništiti" Severnu Koreju.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.