Čen Bo: Poseta Vučića Kini dodatni impuls za saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čen Bo: Poseta Vučića Kini dodatni impuls za saradnju

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biće dodatan impuls unapređenju saradnje dve zemlje, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo. Ona je za RTS rekla da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodilaca dve zemlje najčvršća garancija za ekonomsku saradnju.

"Uverena sam da će učešhe predsednika (Aleksandra) Vučića na Drugom forumu 'Pojas i put' i sastanak dva predsednika dati novi impuls unapređenju saradnje Kine i Srbije u buducnosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je ambasadorka Kine.

Ona je ocenila da je inicijativa "Pojas i put" veoma važna za saradnju Kine i Srbije i najavila nove kineske investicije.

Čen Bo je istakla da je Srbija aktivan učesnik u inicijativi "Pojas i put" i dodala da su vidljivi rezultati saradnje Kine i Srbije u protekle dve godine.

"Od samog početka, Srbija je čvrsto podržala inicijativu i aktivno učestvovala. Vidljivi su i rezultatu saradnje Kine i Srbije - izgradnja prve deonice brze pruge na relaciji izmedu Beograda i Budimpešte. Uskoro ćemo završiti nekoliko deonica na auto-putu 763", navela je Čen Bo.

Ona je najavila i nove investicije Kine u Srbiju.

"Sve više kineskih preduzeća iskazuje veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju. Početkom maja dolazi delegacija od 58 članova iz Kine", rekla je kineska ambasadorka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čen Bo: Poseta Vučića Kini dodatni impuls za saradnju

Izvor: B92, 21.Apr.2019

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biće dodatan impuls unapređenju saradnje dve zemlje, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo...Ona je za RTS rekla da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodilaca dve zemlje najčvršća garancija za ekonomsku saradnju..."Uverena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.