Cemi: Nepriznavanje rezultata komplikuje situaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cemi: Nepriznavanje rezultata komplikuje situaciju

Izvršni direktor Centra za monitoring (Cemi) Zlatko Vujović ocenio je danas da insistiranje opozicije na nepriznavanju rezultata izbora "komplikuje i usložnjava situaciju u Crnoj Gori" i da su mogući novi protesti i zahtevi za održavanje novih izbora.

Na konferenciji za novinareCemija koji na izborima 16. oktobra imao 1.400 posmatrača, Vujović je rekao daCrna Gora ulazi u novu političku krizu jer Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim prirodnim partnerima nije ostvarila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tako ubedljivu prednost da bi se smanjile političke tenzije prisutne i pre izbora.

Vujović je kazao da ne vidi prostora da opozicija osporava rezultate izbora jer iz tog bloka do sada nije bilo prigovora na izborni proces.

Šef posmatračke misije Cemija Đuro Stojanović rekao je da hapšenje grupe srpskih državljana uoči izbora "nema veze sa izbornom procedurom već sa nadležnim državnim organima od kojih se očekuje da obave svoj posao i o tome obaveste javnost".

Cemi je u preliminarnom izveštaju o izborima 16. oktobra konstatovao da je izborni rezultat odrazio iskazanu volju građana, ali i da su uočene brojne nepravilnosti - od biračkih odobra, preko neuređenog biračkog spiska, do nesnalaženja državne izborne komisije, teda ima uslova za ponovljanje glasanja na određenom broju biračkih mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.