Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves proterao ambasadora Izraela

VITLEJEM - Odlukom da protera izraelskog ambasadora iz Karakasa, venecuelanski predsednik Ugo Čaves postao je heroj među Palestincima a venezuelanske zastave i Čavesove slike pojavile su se u velikom broju na Zapadnoj obali tokom protesta protiv rata u Gazi.

Izrael je ocenio da je mera proterivanja izraelskog ambasadora iz Venezuele "brutalna" i optužio venecuelanske lidere "da su sklopili savez sa islamskim ekstremistima i teroristima".

Radikalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << palestinski pokret Hamas, koji kontroliše pojas Gaze, pozdravio je potez Venecuele kao "hrabru odluku" dok je šef libanskog Hezbolaha, Hasan Nasrala pozvao arapske zemlje da slede primere Venecuele i takođe proteraju izraelske ambasadore.

U očima Palestinaca Čavesovo protivljenje SAD-u, kao bliskom savezniku Izraela, iračkom ratu i izraelskoj ofanzivi protiv Libana 2006. godine je od njega napravilo simbol za sve narode koji se "bore protiv okupacije", rekao je danas Mohamed al-Laham, predstavnik pokreta Fatah, palestninskog predsednika Mahmuda Abasa.

Satelitska televizijska stanica Al Džazira naširoko je pokrivala proteste Palestinaca u kojima su se videle venecuelanske zastave a prenela je i intervju sa venecuelanskim ministrom inostranih poslova Nikolom Madurom u kome je on optužio "ove kriminalce koji vladaju Izraelom" i sprovode "holokaust nad Palestincima tokom 60 godina".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Palestinci proglasili Čavesa herojem

Izvor: Blic, 11.Jan.2009

Odlukom da protera izraelskog ambasadora iz Karakasa, venecuelanski predsednik Ugo Čaves postao je heroj među Palestincima, tako da su se venezuelanske zastave i Čavesove slike pojavile u velikom broju na Zapadnoj obali tokom protesta protiv rata u Gazi.....Izrael je ocenio da je mera proterivanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.