Čaves proslavio 58. rođendan

Izvor: Glas javnosti, 29.Jul.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves proslavio 58. rođendan

KARAKAS - Predsednik Venecuele Ugo Čaves proslavio je 58. rođendan na predizborom skupu u okviru kampanje za predsedničke izbore, nakon što je ovog meseca objavio da je izlečen od raka.

Čaves se vozio na vrhu kamiona i mahao pristalicama u sirotinjskom delu Karakasa Petareu. On je grlio i ljubio svoje dve ćerke na pozornici gde je pevao i igrao uz zvuke benda. Njegove pristalice u pevale: "Srećan rođendan".

"Želim svima da se zahvalim na porukama koje mi stižu. Uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sam da doguram do 58", rekao je Čaves novinarima, dodajući da ga je telefonom zvao predsednik Kube Raul Kastro i da se čuo sa saveznicima u Boliviji i Nikaragvi, preneo je AFP.

Čaves je ranije ovog meseca objavio da je izlečen od raka posle višemesečnog lečenja i spekulacija o tome da li će biti u stanju da vodi predizbornu kampanju.

Opozicioni kandidat Enrike Kapriles je govorio na skupu istočno od Karakasa u Gvarenasu, gde su zakletvu položile pristalice koje će na biralištima pratiti izbore 7. oktobra.

On je rekao da je Čavesova vlada "spiskala" novac dok su škole i putevi i dalje u lošem stanju. Kapriles je primetio da je se jedna bolnica u Karakasu gradi već godinama i nazvao je "spomenikom korupcije".

Opozicioni predsednički kandidat je pomenuo i restrikcije struje, dvocifrenu inflaciju i nacionalizaciju privatnih kompanija zbog koje su mnogi ljudi ostali bez posle.

"On nema šta da ponudi", kazao je Kapriles o Čavesu koji se nalazi na predsedničkoj funkciji od 1999. godine i sada se kadidovao za još jedan šestogodišnji mandat.

Čaves je u proteklih 13 meseci imao dve operacije kada mu je uklonjen tumor iz predela abdomena. Poslednja je bila u februaru.

On, međutim, nikada nije objavio detalje svoje bolesti, pa ni vrstu raka koja mu je dijagnostifikovana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.