Čaves: Američki ambasador nije dobrodošao

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2010, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves: Američki ambasador nije dobrodošao

Predsednik Venecuele Ugo Čaves izjavio je da njegova zemlja neće dati agreman američkom ambasadoru i osudio je izjavu predsednika SAD Baraka Obame da Karakas ne čini dovoljno u borbi protiv trgovaca drogom.

Obama je juče rekao da su Venecuela, Bolivija i Mjanmar "zemlje koje u proteklih 12 meseci nisu uspele da ispune svoje obaveze, u skladu s međunarodnim sporazumima o suzbijanju trgovine drogom".

Čaves je, na sastanku svoje Socijalističke partije uoči izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za kongres 26. septembra, odbacio te kritike kao "novi napad jenkijevske imperije" i rekao da Obama predvodi "neodgovornu vladu", preneo je AP.

On je ranije više puta dosad optuživao Vašington da iz političkih razloga koristi protiv njega pitanje trgovine narkoticima i tvrdio da Karakas ulaže ogromne napore da spreči i zaustavi protok kokaina iz Kolumbije.

Predsednik Venecuele je kazao i da su SAD sebe, bez ikakvog prava, postavile za svetskog sudiju i ponovio da Karakas neće dati agreman ambasadoru Lariju Palmeru.

Čaves je prethodno odbacio Palmera pošto je taj diplomata, tokom saslušanja u Senatu, rekao da je moral vojske Venecuele na niskom nivou, da raste kubanski uticaj na Čavesove vojnike i da kolumbijski pobunjenici nalaze utočište u Venecueli.

"Nećemo mu dozvoliti da stupi na venecuelansku teritoriju. Ukoliko (Amerikanci) odluče da proteraju našeg ambasadora, neka to učine. To je njihov problem, a ne naš", kazao je Čaves.

Palmer je prethodno bio ambasador u Hondurasu i otpravnik poslova u Ekvadoru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecuela neće ambasadora SAD

Izvor: RTS, 18.Sep.2010

Predsednik Venecuele Ugo Čaves izjavio da njegova zemlja neće dati agreman američkom ambasadoru i osudio izjavu predsednika SAD Baraka Obame da Karakas ne čini dovoljno u borbi protiv trgovaca drogom. ..Osuđujući izjavu predsednika SAD Baraka Obame da Karakas ne čini dovoljno u borbi protiv trgovaca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.