Čak 89 odsto građana za otcepljenje Veneta od Italije

Izvor: Večernje novosti, 22.Mar.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 89 odsto građana za otcepljenje Veneta od Italije

VENECIJA - Građani Venecije i okolnih oblasti glasali su elektronskim putem za otcepljenje od ostatka Italije i formiranje sopstvene države, za šta se izjasnilo 89 odsto glasača. Više od dva miliona stanovnika regiona Veneto, učestvovalo je u celonedeljnom glasanju, a 89 odsto njih izjasnilo se za nezavisnost od Italije. Elektronsko glasanje, koje su organizovale lokalne stranke, nije zakonski obavezujuće, ali ima za cilj da proceni podršku pozivu na raspisivanje referenduma. Na društvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mreži Tviter razbuktala se oštra diskusija između pobornika otcepljenja i Italijana koji ovo glasanje sa potcenjivanjem nazivaju "totalnom ludošću". Pristalice ocepljenja kažu da bi nova Republika Veneto bila inspirisana starom Mletačkom Republikom, ekonomski, trgovinski i kulturno bogatom silom, koja je postojala od sedmog veka do pada pod vlast Napoleona 1797. godine. Rezultat glasanja objavljen je u Padovi, gde je nekoliko stotina aktivista za otcepljenje slavilo i mahalo zastavama Mletačke Republike, preneo je AFP.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani bi da se obnovi Republika Venecija

Izvor: Mondo, 22.Mar.2014

Na onlajn "referendumu" 89 odsto građana oblasti Veneto u Italiji glasalo da se Venecija i region oko nje otcpei od..

Nastavak na Mondo...

Referendum za obnovu Republike Venecije

Izvor: Studio B, 22.Mar.2014

Na onlajn "referendumu" 89 odsto građana oblasti Veneto u Italiji glasalo da se Venecija i region oko nje otcpei od Rima i ostatka zemlje...Više od dva miliona stanovnika regiona Veneto, učestvovalo je u celonedeljnom glasanju, a 89 odsto njih izjasnilo se za nezavisnost od Italije...Elektronsko glasanje,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.