Čabarkapa: Više od 90 odsto nevakcinisanih sa najtežom kliničkom slikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 18:28

Čabarkapa: Više od 90 odsto nevakcinisanih sa najtežom kliničkom slikom

U Kovid bolnici u Novom Sadu hospitalizovano je 513 pacijenata, a kapacitet bolnice je 616 postelja.

Upravnik bolnice, prof. dr Velibor Čabarkapa, izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da u bolnici leže pacijenti sa umereno teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih je 48 priključeno na respirator.

"Starosna struktura pacijenata je između 40 i 60 godina, a tako je bilo i do sada. Ni jedna starosna dob nije pošteđena; Imali smo na respiratoru mladiće od 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i koju godinu. Zabrinjavajuće je da je velika većina pacijenata je nevakcinisana; više od 90 odsto nevakcinisanih je sa najtežom kliničkom slikom. Apelujem na sve da se vakcinišu", rekao je dr Čabarkapa.

On je dodao da se u bolnicu primi dnevno od 35 do 60 pacijenata, da dolaze iz svih krajeva Vojvodine, a da je manji broj onih koji se otpuštaju.

"Ovaj talas je karakterističan po tome što kod rizičnih pacijenata klinička slika veoma brzo iz blage pređu u tešku. Vakcinacija je spasonosna", zaključio je dr Čabarkapa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Umrle četiri žene na kovid odeljenjima, pet osoba u teškom stanju na respiratorima

Izvor: B92, 20.Okt.2021, 13:31

Na kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, hospitalizovano je 149 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je 12 bolesnika, a pet sa najtežom kliničkom slikom je na respiratoru.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.