ČURKINOV NASLEDNIK Vasilij Nebenzja - novi stalni predstavnik Rusije u UN

Izvor: Blic, 21.Apr.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČURKINOV NASLEDNIK Vasilij Nebenzja - novi stalni predstavnik Rusije u UN

Novi stalni predstavnik Rusije u UN biće zamenik ruskog ministra inostranih poslova Vasilij Nebenzja, piše "Izvjestija", pozivajući se na izvore u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

- Pitanje stalnog predstavnika Rusije pri UN već je rešeno. To će biti Vasilij Nebenzja. Svi dokumenti su već poslati u UN - rekao je isti izvor.

Kandidaturu Nebenzje trebaju da odobre Donji i Gornji dom parlamenta.

Bivši zamenik generalnog sekretara UN i bivši zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ministra inostranih poslova Rusije Sergej Oržonikidze smatra da neće biti problema sa imenovanjem Nebenzje.

On smatra da će Nebenzja jako dobro obavljati tu funkciju, navodeći da je reč o iskusnom i profesionalnom čoveku, nestandardnom diplomati koji ima smisla za humor.

Stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin preminuo je 20. februara, dan uoči svog 65. rođendana. Dužnost stalnog predstavnika Rusije u UN u Njujorku obavljalo je od 8. aprila 2006. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.