CIK raspisao lokalne izbore u Republici Srpskoj i Federaciji BiH za 2. oktobar

Izvor: Vostok.rs, 04.Maj.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK raspisao lokalne izbore u Republici Srpskoj i Federaciji BiH za 2. oktobar

Komisija je donela i set pratećih odluka među kojima je je i odluka o zaključivanju biračkog spiska za sve jedinice lokalne samouprave.

Usvojena su uputstva o rokovima i redosledu izbornih aktivnosti za sve učesnike u izbornom procesu, od političkih subjekata, opštinskih izbornih komisija i Centralne izborne komisije.

Za provođenje izbora predviđen je iznos od oko osam miliona KM. Od toga u budžetu institucija državne zajednice planirana su sredstva u iznosu od oko četiri miliona KM, a ostatak od četiri miliona KM su dužne da u budžetima osiguraju jedinice lokalne samouprave.

Izbor za Mostar nije raspisan, ali, kako prenose federalni mediji, nije isključeno mogućnost da on bude naknadno objavljen shodno dogovoru političkih partija.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.