CG: Drogom trguje 15 klanova

Izvor: Press, 04.Mar.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Drogom trguje 15 klanova

U dokumentu je precizirano da oko 15 odsto od ukupne količine narkotika koji se švercuje preko Crne Gore ostaje na lokalnom tržištu radi konzumiranja, prenosi podgorički "Dan".

Navedeno je, takođe, da je primećena i povećana uključenost crnogorskih kriminalaca u organizovane kriminalne strukture u inostranstvu.

Prema izveštaju, Crna Gora je tranzitna zemlja za ulazak narkotika u zapadnu Evropu, a najrasprostranjenije vrste narkotika koji se švercuju preko te >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << države su marihuana proizvedena u Albaniji, heroin iz Avganistana i kokain iz Latinske Amerike.

Stejt department ocenjuje da su napori Crne Gore da rehabilituje žrtve zloupotrebe narkotika narušeni zbog nedostatka resursa i kapaciteta, dok su, sa druge strane, nadležni organi ojačali svoje kapacitete za sprečavanje šverca droge u prošloj godini.

"Dok je crnogorska policija učestvovala u nekoliko međunarodnih operacija sa susednim zemljama, nevladine organizacije kritikovale su vladu zbog uočenog neuspeha da spreči aktivnosti glavnih trgovaca drogom. Policija procjenjuje da je 15 lokalnih klanova uključeno u međunarodno krijumčarenje droge", piše u izvještaju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Crna Gora snabdeva drogom zapadnu Evropu

Izvor: Telegraf.rs, 04.Mar.2014

Prema Stejt Departmentu, Crna Gora je tranzitna zemlja za ulazak narkotika, a najrasprostranjenije vrste droge koji se švercuju preko te države su marihuana proizvedena u Albaniji, heroin iz Avganistana i kokain iz Latinske Amerike

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.