Buš traži više prisluškivanja

Izvor: B92, 29.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš traži više prisluškivanja

(Beta)

Vašington -- Predsednik SAD od Kongresa traži manja ograničenja u vezi s prisluškivanjem.

Predsednik SAD Džordž Buš zatražio je od Kongresa da modernizuje zakon o bezbednosti kako bi bila smanjena ograničenja u vezi s prisluškivanjem u okviru borbe protiv terorizma.

Buš je u redovnom obraćanju naciji od članova Kongresa tražio da odobre promenu zakona donetog 1978. kako bi bilo olakšano prikupljanje informacija o osumnjičenima za pripremu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada na SAD.

"Danas smo suočeni s teroristima koji koriste jednokratne mobilne telefone i Internet za komunikaciju, regrutuju agente i planiraju napade na našu zemlju. Takve tehnologije nisu postojale kada je donet zakon, pre 30 godina, a zakon nije pratio tehnološki razvoj. Rezultat je da naša nacija ima manje mogućnosti da dođe do značajnih informacija", kaže Buš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.