Buš „otkačio“...

Izvor: Glas javnosti, 31.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš „otkačio“...

Predsednik SAD Džordž Buš, čiji drugi mandat ističe ove godine, veselo je proveo vreme na ceremoniji promovisanja diplomaca Akademije oružanih snaga SAD, koja je održana u gradu Kolorado-Springs, u državi Kolorado.

Istupajući pred diplomcima Vojno-vazduhoplovne akademije u Koloradu, Buš je uporedio sadašnju vojnu operaciju u Iraku i Avganistanu sa Drugim svetskim ratom.

Džordž Buš smatra da, kao što je i sredinom prošlog veka trebalo strpljenja da bi se od pobeđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Nemačke i Japana načinili saveznici Amerike, tako je potrebno vreme da se Irak i Avganistan preobraze u napredne demokratske zemlje. Po rečima američkog predsednika, to obezbeđuje budućim pokolenjima bezbednost i mir.

Međutim, mnogi obični Amerikanci i eksperti sve do sada nisu uvereni u to da su uplitanjem u Irak SAD dobile veći stepen nacionalne bezbednosti, a od početka rata u Iraku tamo je poginulo preko 4.085 američkih vojnika. Broj žrtava među vojnicima i oficirima poginulih u sukobima u Avganistanu premašio je 430.

Radom Džordža Buša zadovoljno je svega 29 odsto Amerikanaca. U zemlji se razbuktala hipotekarna kriza, dolar pada... A predsednik? A predsednik, kažu, nastavlja s ushićenjima. Ipak, na ceremoniji Akademije oružanih snaga SAD Buš se, čini se, na simpatičan način otkačio...

TAJ MENTALNO ZAOSTALI KRETEN JE DALEKO OD SIMPATICNOG. A STO SE TICE OTKACENOSTI ,ON SE TAKAV I RODIO. TAKO TO IZGLEDA KADA JE NEKO MNOGO MOCAN I BOGAT PA MOZE SVOM GRUJICI DA ISPUNI ZELJU DA BUDE PREDSEDNIK I DA SE IGRA RATA.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.