Izvor: Blic, 27.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš okreće list

Buš okreće list

KRAFORD - Saudijski princ prestolonaslednik Abdulah je treći svetski zvaničnik koga je Džordž Buš, predsednik SAD primio na svom ranču u Teksasu. Glavna tema razgovora Abgulaha i Buša bila je kriza na Bliskom istoku, saudijski princ je od domaćina tražio veću podršku za mirovni plan kojim je predviđeno da se Izrael povuče sa teritorija okupitanih u 'šestodnevnom ratu' 1967. godine i dopusti povratak palestinskih izbeglica, a jevrejska država >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zauzvrat dobije potpuno priznanje od svih arapskih država. Buš je u načelu ranije prihvatio stvaranje palestinske države, međutim, dalje okretanje prema 'palestinskom pitanju' ujedno znači i konfrotaciju sa Izraelom, koji ima jak lobi u svim krugovima u SAD.

Abdulah od Buša traži da uloži maksimalan napor kako bi se palestinski lider Jaser Arafat 'oslobodio' iz izraelskog okruženja u svom štabu u Ramali. Treba imati na umu da je Saudijska Arabija neophodna SAD u bilo kakvoj akciji, protiv iračkog predsednika Sadama Huseina, koja je više puta do sada najavljivana. CDC/A.P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.