Izvor: B92, 24.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Buš da najavi povlačenje"

Vašington -- Uticajni senator iz redova republikanaca preporučio Džordžu Bušu da 15. septembra najavi početak povlačenja vojnika iz Iraka.

Senator iz Virdžinije Džon Vorner rekao je da bi Buš trebalo da najavi da je, "u konsultacijama sa vojnim zvaničnicima, odlučio da preuzme prvi korak u povlačenju američkih snaga, kako bi se iračka vlada podstakla da radi na političkom pomirenju u zemlji".

Vorner, član komiteta Senata za vojnu službu, insistirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na izmeni američke politike u Iraku, i pomenuo da bi oko 5.000 vojnika moglo krajem decembra, za Božić, da bude kod svojih kuća.

Ovaj američki zvaničnik se upravo vratio iz posete Iraku, a njegova izjava je usledila nakon što je američka obaveštajna služba procenila da neće biti napretka u Iraku, kao i da će položaj premijera Nulija al-Malikija biti poljuljan.

Kongres je zatražio do 15. septembra izveštaj o napretku u Iraku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.