Izvor: B92, 30.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš: Uskoro demokratija na Kubi

Njujork -- Buš je kritikovao režim Fidela Kastra, nazivajući ga "okrutnom diktaturom" i ocenio da se približava vreme demokratskih promena.

"Nažalost, ti snovi su potisnuti okrutnom diktaturom koja sprečava sve slobode u ime mračne i diskreditovane ideologije", rekao je u subotu uveče Buš studentima koledža Dejd u Majamiju. "Mnogi od vas još imaju porodice na Kubi koje čekaju da ih obasja svetlo slobode. Taj dan se približava", rekao je Buš studentima, od kojih je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki broj poreklom sa Kube.

Bušovi komentari usledili su nekoliko dana pošto su se u javnosti pojavile vesti o navodnom oporavku kubanskog komunističkog lidera Fidela Kastra, koji je proteklih devet meseci proveo na lečenju i daleko od očiju javnosti.

Najave mogućeg Fidelovog povlačenja Bušova administracija je iskoristila da bi pokrenula još jednu akciju demokratizacije Kube, koja se već decenijama nalazi pod oštrim sankcijama SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.