Izvor: B92, 10.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš: Mir do kraja mandata

Ramala -- Džordž Buš očekuje da će bliskoistočni mirovni sporazum biti postignut pre nego što napusti predsedničku funkciju na kraju godine.

Buš, koji boravi u poseti regionu Bliskog istoka, rekao je da izraelski i palestinski politički lideri shvataju važnost toga da "demokratske države opstaju jedna uz drugu" u miru. Predsednik SAD-a naglasio je da nije ostalo još mnogo vremena da se dogovor postigne pre isteka njegovog mandata, ali da ipak ima još 12 meseci da radi na tome.

Buš je danas imenovao generala Vilijama Frejzera kao glavnu osobu koja će biti zadužena za nadgledanje mirovnog procesa, rekli su američkoj agenciji Asošijeted pres američki zvaničnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.