Izvor: B92, 11.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš: Iran i bezbednost SAD

Vašington -- Predsednik SAD Džordž Buš izjavio da je nuklearno pitanje Irana pitanje nacionalne bezbednosti SAD.

Buš kaže da je zabrinutost SAD posledica stava Irana da želi da uništi Izrael i uverenja Vašingtona da Teheran želi da proizvede nuklearnu bombu, što Iran negira. "To postaje pitanje nacionalne bezbednosti, pa je važno da SAD nastave saradnju sa ostalim zemljama kako bi ta pitanja bila rešena diplomtskim putem", kaže Buš.

Ambasadori pet stalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članica Saveta bezbednosti UN, a to su SAD, Velika Britanija, Kina, Francuska i Rusija, razgovarali su juče u Njujorku o Iranu, ali posle susreta nisu želeli da komentarišu sastanak. Savet bezbednosti je podeljen oko rešavanja iranske nuklearne krize. SAD, Britanija i Francuska traže oštar stav prema Iranu, dok su Rusija i Kina stavile do znanja da se tome protive i da žele da Međunarodna agencija za atomsku energiju preuzme vodeću ulogu u rešavanju nuklearnog pitanja Irana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.