Burka i nikab zabranjeni, i to u Alžiru

Izvor: Vesti-online.com, 19.Okt.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burka i nikab zabranjeni, i to u Alžiru

Vlada Alžira zabranila je da se na radnim mestima u državnoj službi nosi veo preko čitavog lica, poput burke ili nikaba.

Premijer Ahmed Ujauha pozvao je svoje ministre i guvernere da striktno poštuju ovu instrukciju da bi se "sprečilo oblačenje koje otežava provođenje funkcija javne službe".

On je naglasio da se zabrana posebno odnosi na nikab (gde nema ni otvora za oči već su prekrivene mrežicom), prenela je agencija DPA.

Vladin portparol rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je da zaposleni moraju biti identifikvani na radnim mestima širom zemlje da bi se izbegle bezbednosne pretnje.

Portparol je dodao da svi zaposleni moraju da imaju "dobar odnos pun poštovanja, u skladu sa pravilima i principima rada u javnoj službi, uključujući neutralnost, kontinuitet i transparentnost".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.