Bukurešt: Broj žrtava požara u diskoteci porastao na 45

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukurešt: Broj žrtava požara u diskoteci porastao na 45

Broj poginulih u požaru u noćnom klubu u Bukureštu 30. oktobra porastao je na 45, nakon što je povredama podlegao i bubnjar benda koji je nastupao na bini u trenutku izbijanja požara.

Prethodno je objavljeno da su još tri povređena podlegla zadobijenim opekotinama, saopštili su direktori rumunskih prestoničkih bolnica.

Broj žrtava u noćnom klubu "Kolektiv" posle stampeda 30. oktobra povećan je pošto je sinoć preminuo pacijent u Bolnici za opekotine u Bukureštu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i još dvoje jutros u delu bolnice Floreaska za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. U međuvremenu je 18 ljudi prebačeno u inostranstvo na lečenje - osam u Belgiju, osam u Holandiju i dva u Austriju, a još dvoje će biti danas prebačeno u Veliku Britaniju i Mađarsku, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Rumunski lekari su naveli da je oko 100 mladih povređenih i dalje u prestoničkim bolnicama, među njima je 44 u kritičnom stanju.

Više prestoničkih bolnica su prijavile smrt pacijenata posle požara 30. oktobra u Bukureštu, u podrumskom noćnom klubu "Kolektiv" tokom koncerta hevimetal grupe kada je iskra pirotehničkog sredstva zapalila dekor.

Tragedija je pokrenula masovne proteste protiv vlade i kritike mnogih zbog nepoštovanja sigurnosnih standarda u noćnom klubu, kao primera šireg problema Rumunije sa korupcijom. Premijer Viktor Ponta, koji je bio pod pritiskom nedeljama od kada je počelo suđenje za korupciju, u sredu, 4. novembra, podneo je ostavku.

Preliminarna istraga ukazuju na brojna kršenja pravila bezbednosti u tom noćnom klubu, uključujući nedostatak izlaza za vanredne situacije i činjenice da je zapaljivi materijal korišćen za zvučnu izolaciju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.