Bugarska šalje oklopna vozila na granicu sa Makedonijom

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska šalje oklopna vozila na granicu sa Makedonijom

Bugarska je uputila oklopna vozila na četiri granična prelaza da bi ojačala granicu sa Makedonijom, zbog velikog priliva izbeglica, saopšteno je danas iz bugarskog Ministarstva odbrane.

"U ovoj etapi, ojačavamo, iz preventivnih razloga, granični prelaz", izjavio je zvaničnik Ministarstva odbrane Nikolaj Karaivanov za bugarski državni radio BNR.

Karaivanov navodi da su oklopna vozila poslata na granične prelaze sa Makedonijom da bi se pružila podršku graničnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << policiji i da je, za sada, upućeno 25 vojnika, a da će taj broj biti povećan "ukoliko situacija to bude zahtevala".

"Procenjujemo da je rizik od priliva imigranata relativno ograničen, jer Bugarska poštuje procedure registrovanja, što nije slučaj sa Grčkom, Makedonijom i Srbijom", navela je danas ministarka unutrašnjih poslova Rumijana Bačvarova.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.