Izvor: Blic, 24.Jul.2009, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska polaže nade u kockare iz Rusije

Turistički radnici Bugarske nadaju se da će profitirati od zabrane kockarnica u Rusiji, koja stupa na snagu 1. avgusta, očekujući da će se veliki broj bogatih Rusa opredeliti da leto provede u turističkim centrima na Crnom moru, gde je kockanje dozvoljeno.

Do sada su najredovniji gosti kazina na Sunčanoj obali bili turisti ii Izraela. Rusi bi trebalo da pomognu oporavku ovog sektora bugarske turističke privrede, koji je teško pogođen globalnom ekonomskom krizom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Prema podacima koje je prenela bugarska agencija BTA, oko pet odsto kazina u toj zemlji je zatvoreno zbog smanjenja vrednosti prometa za čak 90 odsto od kraja 2008. godine. Bugarska planira da usvoji amandmane na Zakon o klađenju, koji bi strože regulisali taj sektor.

Onlajn klađenje i kockanje je trenutno zabranjeno u sedam članica Evropske unije, a dozvoljeno u 20.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.