Bugarska će Makedoniju zvati BJRM tokom predsedavanja EU

Izvor: N1 televizija, 08.Jan.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska će Makedoniju zvati BJRM tokom predsedavanja EU

Bugarska će Makedoniju nazivati BJRM (Bivša jugoslovenska Republika Makedenija) tokom predsedavanja Evropskom unijom u narednih šest meseci, preneo je makedonski portal Nova tv.

To je, kako se navodi, rekao bugarski ambasador u Briselu Dimitar Čančev, koji je objasnio da je to obaveza Bugarske i pored toga što se odnosi između dve susedne zemlje popravljaju, a vlade su održale i zajedničku sednicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

"Iako je Bugarska priznala Makedoniju pod ustavnim imenom, za vreme rukovođenja EU ima obavezu da se Makedoniji obraća pod privremenom referencom BJRM", rekao je Čančev.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bugarska će Makedoniju zvati BJRM tokom predsedavanja EU

Izvor: B92, 08.Jan.2018

Skoplje -- Bugarska će Makedoniju nazivati BJRM (Bivša jugoslovenska Republika Makedonija) tokom predsedavanja EU u narednih šest meseci, prenosi makedonski portal Nova tv..To je, kako se navodi, rekao bugarski ambasador u Briselu Dimitar Čančev, koji je objasnio da je to obaveza Bugarske i pored...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.